Jaarlijkse grote-geverscampagne voor Amref Flying Doctors

Mailing en telemarketing

Elk jaar maken we voor Amref Flying Doctors een grote-gevermailing die naar de meest betrokken en loyale donateurs gaat. Ongeveer twee weken later bellen we de donateurs die nog geen gift hebben gedaan.

Thema van de campagne: Droogte actieplan

De campagne is onderdeel van het meerjarenplan. Elk jaar vragen we de donateur om een bijdrage voor een speciaal project. Dit jaar was dat de extreme droogte in Afrika.

Het thema van de mailing was: Droogte actieplan. Help mee om gezondheidscrisis te bestrijden.

Doel van de campagne

In de mailing vroegen we aan donateurs die regelmatig grote giften doen om een eenmalige extra bijdrage voor het project.

Inhoud mailpack

Om de donateurs goed te informeren ontvingen ze een brief en een persoonlijk projectvoorstel met een geefladder. Er zat ook een liftnote bij: een oproep van een medewerker van een mobiele gezondheidspost.

Verder zaten in het mailpack een instructie en een bon om een eenmalige extra gift te doen.

Jaarlijkse grote-geverscampagne voor Amref Flying Doctors

Veel donateurs zijn bereid méér te geven

Veel donateurs zijn bereid om meer te geven als je ze daarom vraagt. Maar je moet natuurlijk wel weten hóé je dat vraagt. Onze fondsenwervers zijn enorm betrokken bij Amref Flying Doctors. Ze lezen zich goed in, zodat ze weten waar donaties zo hard voor nodig zijn. Ze zijn goed getraind en ze spreken de taal van de donateur. En dat zie je terug in de resultaten van deze campagne.

De resultaten

Socialcall belt de mensen na die nog niet gereageerd hebben op de giftvraag uit het mailpack.

Gemiddelde gift: 100 euro

De conversie: 32% (vorig jaar 27%)

Dit jaar was de conversie dus 5% hoger dan vorig jaar. Een mooi resultaat.

Over Amref Flying Doctors en Socialcall

Sinds 2005 werken we intensief samen met Amref Flying Doctors Nederland. Socialcall voert alle telemarketing-campagnes uit, zoals: eenmalige gevers omzetten in incasso-donateurs, bestaande donateurs upgraden en periodieke schenkingen werven. 

Over Amref Flying Doctors Amref Flying Doctors

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede.

Whitepaper testen, optimaliseren en converteren met telemarketing

Zo verhoog jij de conversie van jouw telemarketingcampagnes

Al meer dan 15 jaar experimenteert Socialcall met manieren om donateurs te inspireren, te betrekken én ze meer te laten geven. De ene keer werken we de donor-journey uit, waarbij we een online leadgeneratie-campagne opvolgen en testen met telemarketing. De andere keer experimenteren we breder, met cross-selling.

In dit whitepaper gaan we in op twee campagnes die de campagnedoelstellingen overtroffen doordat we proposities hebben getest, keuzes hebben beperkt en betrokken gesprekken hebben gevoerd.

Onze diensten:

Wil jij ook een upgrade campagne voor jouw organisatie?

Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op

NL: Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.